Jdi na obsah Jdi na menu
 


Projekty modernizace lokality Oasis

19. 8. 2013

oasis-centro-nuevo.jpg

Je to již skoro půl roku, co grankanárská vláda zamezila zbourání hotelu RIU OASIS, když prohlásila celou lokalitu kolem majáku FARO v Maspalomas kulturně historickou památkou.Od té doby běží roční lhůta pro podání všech podkladů k možným výstavbám v lokalitě kanárské vládě. 

Společnost Gesplan, pověřená zpracováním studie území, již zahájila "dialog" s obchodními firmami, které vlastní pozemky či hotely v Maspalomas Oasis. 

Zatím se zdá, že mezi nápady a myšlenkami na modernizaci celého území převažuje myšlenka architekta Juan Torrese podporovaná majoritním akcionářem obhodního centra Oasis, Cristobalem Rodriguez Marichalem, který předložil novou podobu nábřeží mezi rybníkem La Charca a Faro de Maspalomas. Snahou projektu je narovnat vztahy mezi znesvářenými podnikatelskými skupinami Riu a Lopesan.

Hotelový řetězec z Mallorky Riu je ochoten přizpůsobit svůj projekt rekonstrukce hotelu Oasis zájmům a projektům regionální vlády. Při setkání s prezidentem Paulino Rivero se RIU zavázalo pokračovat v rekonstrukci všech svých zařízení, včetně ikonického Oasis.

Součástí návrhu architekta Juan Torrese je demolice IFA Faro Hotel (Lopesan), podstatná změna navrhovaného nového hotelu Riu a vybudování jedinečného architektonického díla, které integruje všechny stávající projekty na promenádě. Jedná se o restauraci Senador a prostory radnice San Bartolomé.

Generální ředitel Gesplan řekl, že řešení "komplikuje" velké množství obchodních zájmů, ale že všechny strany již vyjádřily ochotu pokračovat v jednáních po prázdninách. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist