Jdi na obsah Jdi na menu
 


Průlomová vyhláška pro taxislužby

12. 2. 2013

 

p2075826_resize.jpg

Zaměstnanci společností poskytujících taxi služby mohou nyní pracovat v okrese San Bartolomé u dvou zaměstnavatelů současně, jejich pracovní týden však nesmí přesáhnout 40 hodin.

 

Hlavní taxislužba v tomto turistickém "okrese" se skládá z 344 vozidel, a ačkoli většina patří do jednoho družstva, někteří lidé mají dvě auta. Vyhláška nyní umožní, aby tito řidiči pracovali pro dva zaměstnavatele, to ale za předpokladu, že oba za ně budou platit sociální pojištění. 

Podle Pedro Quintana z Družstva taxikářů ze San Augustin, je tato změna důležitá zejména pro řidiče, kteří mají aktuálně nasmlouvaný tzv. poloviční plán, tedy jezdí na poloviční úvazek. Uvedl, že i když se situace v poslední době zlepšuje, přesto se musí taxikáři vypořádávat se zvýšenou DPH, rostoucí cenou nafty a příspěvků na sociální zabezpečení, i když sazby zůstávají stále stejné. 

Vyhláška dále pamatuje na vozidla, určená pro přepravu tělesně postižených. Na místo dnešních 7 vozidel jich bude do budoucna 13. Je to reakce na zvýšenou poptávku ze strany hotelů i cestovních kanceláří. 

Úředníci se také rozhodli, že zvýší povolenou "výšku" vozidel taxi z 1,55 na 1,60 metru. Umožní to zařadit do flotily i hybridní vozy. 

Vyhláška samozřejmě řeší i to "nejpodstatnější", tedy označení vozů, velikost písmen a jejich barvu. Jméno taxikáře však na dveřích bude chybět i nadále. 

Poslední změnou ve vyhlášce, která pamatuje i na samotné cestující, je povolení protislunečních fólií na skla. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist