Jdi na obsah Jdi na menu
 


První autopůjčovna s elektromobilem

14. 12. 2014

renault-zoe-elektro.jpg

I když se elektromobily již několik let sériově vyrábějí, přesto jejich prodeje zatím nedosahují čísel, která by výrobce a prodejce uspokojila. Například počet elektromobilů prodaných aliancí Renault-Nissan aktuálně překročil teprve 100 000.

Jedním z nejprodávanějších elektromobilů v Evropě je Renault Zoe, který je nyní v nabídce autopůjčovny Esparent v Maspalomas.

A právě Renault Zoe se nyní jako první elektromobil dostal do nabídky jinak zcela neznámé autopůjčovny Esparent. Ta má své hlavní sídlo v hotelu Waikiki na Playa del Inglés a Zoe nabízí její pobočka v přístavu Mogán (další pobočka je na letišti). 

Půjčovna se na jinak poměrně přeplněném trhu půjčování aut snaží prosadit nejen zavedením elektromobilu do své nabídky, ale také nízkými cenami. Některé z nabízených aut začínají již na ceně (bez pojistky a daně) 18 euro za jeden den, 

V kontextu snahy o získání části trhu nízkými cenami nabízených aut pak trochu nelogicky vystupuje právě elektromobil Zoe, jehož denní cena je stanovena na 65 euro a víc. Přitom prodejní cena automobilu není závratně vysoká, díky evropským dotacím začíná na 13 tisích euro. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist