Jdi na obsah Jdi na menu
 


První trénink Sparty na kanárech před utkáním s PSV

11. 1. 2015

p1118526_resize.jpg

Sparta Praha se v rámci zimní přípravy vydala na kanárské ostrovy, kde se na ostrově Gran Canaria účastní jubilejního 30.ročníku fotbalového turnaje v Maspalomas a jejími soupeři jsou týmy PSV Eindhoven a Celtic Glasgow. Turnaj se hraje na jihu Gran Canaria v turistickém letovisku Maspalomas, na městském stadionu ve čtvrti San Fernando. 

p1118531_resize.jpg

Sparta na turnaj dorazila v sobotu letem společnosti Travel servis (informovali jsme ZDE) a ubytovala se v letovisku San Augustín, jen pár kilometrů od Maspalomas. Klub si pro účely soustředění vybral velmi vhodný hotel, známý po celé Evropě díky lázeňské péči, rehabilitacím a vodním procedurám, Gloria Palace Thalasso&Hotel

p1118555_resize.jpg

Program letenských je "našlapaný". Dnes dopoledne, hned první den po příletu,  je čekal lehký trénink před odpoledním utkáním s PSV. Autobus pro fotbalisty a trenéry přijel k hotelu krátce před desátou dopolední a odvezl je na necelý kilometr vzdálené tréninkové hřiště (mapa). 

p1118626_resize.jpg

Po úvodním rozcvičení a lehkém výklusu se hráči s trenérem Lavičkou a jeho asistenty pustili do nácviku pohybu s míčem a poté se tým rozdělil na dvě části. Jedna se věnovala technice s míčem a ta druhá, s nepřehlédnutelným Radoslavem Kováčem, nacvičovala bránění standardních situací na dnešní utkání s mnohonásobným mistrem holandské ligy.

p1118577_resize.jpg

Na druhé straně hřiště pak trenér brankářů Srníček dával do těla všem třem brankářům. Hlavně David Bičík bude zřejmě na dnešní trénink dlouho vzpomínat, nejen proto, že zůstal s trenérem na hřišti i po odjezdu zbytku týmu :-). 

p1118696_resize.jpg

Co oko pozorovatele nemohlo přehlédnout, byla výborná nálada a psychická uvolněnost v týmu. Zejména v závěru hodinového tréninku při nácviku postupného útoku s přihrávkami na jeden dotek a centrem do vápna, létala vzduchem nejen peprná, ale i uznalá slova na adresu brankářů ale i útočníků. 

p1118673_resize.jpg

Další program Sparty je dnes jednoduchý, krátce po poledni lehký oběd, potom odpočinek a kolem třetí hodiny odjezd na stadion v San Fernando, který je od hotelu Gloria vzdálený něco kolem 4 kilometrů. Autokar s fotbalisty tuto vzdálenost zvládně za necelých deset minut (mapa). 

p1118657_resize.jpg

Zápas s PSV začíná v 16 hodin místního času a jeho průběh Vám samozřejmě po jeho skončení (večer) přiblížíme fotografiemi a malým komentářem. 

Závěrem bych chtěl poděkovat letenskému klubu, že mi umožnil se tréninku zúčastnit a pořídit několik fotografií, které samozřejmě rád fanouškům Sparty postupně zveřejním. 

p1118518_resize.jpg

p1118598_resize.jpg

p1118648_resize.jpg

p1118661_resize.jpg

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist