Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radnice mění dopravní vyhlášku

5. 7. 2013

188_resize.jpg

Město San Bartolomé zvyšuje pokuty za dopravní přestupky, špatné parkování, odstavení karavanů nebo ponechání automobilů na veřejných komunikacích, mimo jiné.

Poslední vyhláška byla přijata v prosinci 1997, kdy byla účtována základní pokuta pouze 15.000 peset (90 eur), nyní to bude euro 500. 

Nová vyhláška platí pro všechny majitele motorových vozidel nebo uživatele silnic. Nově trestá i komerční nabízení aut na veřejných prostranstvích a silnicích, parkování aut za účelem bydlení (nejen karavanů) a opuštění vozidel a jejich ponechání na komunikaci. 

Vyhláška byla radou schválena již 22. dubna t.r., byla však předmětem ostrého politického boje jednotlivých politických frakcí mezi zastupitely.

Nová vyhláška dále striktně zakazuje jakékoli neoprávněné aktivity na veřejnosti, které ruší nebo ohrožují veřejný pořádek a bezpečnost a plynulost provozu, mezi nimi natáčení filmů, obsazení ulic stoly, židlemi, krabicemi, mobilními plakáty a dalšími předměty. 

Rovněž se zakazuje nepříjemný hluk vycházející z pohybujících se nebo zaparkovaných vozidel, jako je třeba hlasitá hudba či přerušované zvuky alarmů.S cílem snížit znečištění města hlukem může městská rada také omezit pohyb motocyklů zejména v některých obytných oblastech a částech města vymezených pro cestovní ruch, včetně vjezdu a stání motorek v parcích, chodnících, pěších zónách či zahradách a náměstí. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist