Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radnice v Mogánu vyzývá politiky ke změně zákona

4. 7. 2013

p1175170_resize.jpg

Radnice v Mogánu žádá všechny politické skupiny zastoupené v parlamentu Kanárských ostrovů, který nedávno schválil nový turistický zákon, aby umožnily výstavbu nových čtyřhvězdičkových hotelů na ostrově Gran Canaria.

Konkrétně iniciativa požaduje změnu článku 4 a 7 zákona, které se týkají udělení správního povolení pro výstavbu čtyřhvězdičkových hotelů tak, aby alespoň na Gran Canaria bylo možné tyto turisty žádané hotely stavět.

Podle radnice v Mogan je pro celý ostrov Gran Canaria cestovní ruch hlavním zdrojem bohatství, jádrem ekonomického motoru, který zažehl velký rozvoj v posledních desetiletích. Z tohoto důvodu, pokračuje text návrhu, pokud mají být přijímána politická rozhodnutí mající vliv na odvětví cestovního ruchu, je nutné je před přijetím podrobně a pečlivě analyzovat, projednávat a nechat předběžně schválit  všemi zúčastněnými institucemi a to vždy s ohledem na zvláštnosti každého ostrova. 

Radnice v Mogán připomíná, že Gran Canaria je jedním z nejvýznamnějších turistických cílů v Evropě, s více než třemi miliony turistů ročně. Nicméně, udržení konkurenceschopnosti Gran Canaria vyžaduje průběžnou modernizaci kapacit určených pro cestovní ruch. Mezi faktory, které zlepšují konkurenceschopnost na turistickém trhu patří především dostatečná kapacita čtyřhvězdičkových hotelů, které jsou novým zákonem z výstavby vyloučeny. 

Podle názoru komunálních politiků nemůže Kanárský parlament zůstat hluchý k požadavkům obyvatel a politiků z Gran Canaria, zejména pak ti poslanci parlamentu, kteří byli zvoleni za volební obvod Gran Canaria. 

Radnice vyzývá okamžitě změnit zákon, který prošel proti vůli většiny celého ostrova.

K problematice si můžete i přečíst tento náš BLOG.  

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist