Jdi na obsah Jdi na menu
 


Radnice v San Bartolomé nepochopitelně brání miliardovým investicím

27. 10. 2013

 

watter-villas.jpg

Podle údajů deníku Canarias7 brání radnice v San Bartolomé de Tirajana skupině Lopésan v realizaci investic v řádech stovek milionů euro. 

 

Jedná se, mimo jiné, o tyto investice : 47 milionů euro na výstavbu sportovního přístavu Marina Meloneras; 25 milionů na pětihvězdičkový hotel Water Villas; 108 milionů na hotel vedle kongresového centra Expomeloneras; 40 milionů na obchodní centrum Baobab; 10 milionů na opravu obchodního centra Faro 2 a jeho okolí; 50 milionů na výstavbu obchodního centra El Corte Inglés v proluce vedle Faro 2; 240 milionů na projekt Golf Meloneras a 270 milionů na paralizované projekty v sektorech 1, 4 a 3 v Meloneras.

Ruku v ruce s investicemi jde samozřejmě i zaměstnanost, což si zřejmě radnice neuvědomuje. Podle hrubých odhadů by dokončené investice a po jejich plném turistickém využití daly práci 3.300 zaměstnancům. Nezanedbatelná je ale i příjmová stránka pro samotnou radnici, jenom za vydaná stavební povolení by radnice inkasovala 25,2 milionů, daň z nemovitosti by ročně přinesla do pokladny San Bartolomé 3,4 milionů a odhadovaný příspěvek z IGIC (DPH) by ročně měl být pro okres 12 milionů euro. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist