Jdi na obsah Jdi na menu
 


Raynair provozuje směrem na kanáry celkem 111 linek

3. 7. 2015

ryanair.png

Irský nízkonákladový přepravce Ryanair oznámil, že toto léto bude vypravovat na kanárské ostrovy celkem 111 linek. Celkem pak plánuje v létě přepravit na kanárské ostrovy 4,7 milionů cestujících.

Ryanair přináší kanárským ostrovů nejen turisty, ale také přímá pracovní místa, spojená se svými linkami. Celkem má díky Ryanairu na kanárech práci 4.700 lidí. 

Na toto léto Ryanair připravil pro své klienty řadu nových linek. Z Gran Canaria bude nově létat do německého Baden-Baden a Kolína. Přidal také italskou Bologňu a polský Krakov. Z ostrova Tenerife se nově létat bude s Ryanairem do Berlína, Sevilly, Shannon, Krakova, Benátek a posledním městem je polská Wroclaw.  

Z Fuenteventury bude Ryanair provozovat celkem 18 linek a 37 letů týdně. Počet cestujících by měl vzrůst o 10 % na celkových 700 tisíc. 

Z Gran Canaria nabízí 36 linek a 63 letů týdně. To je nárůst o 24% a počet přepravených cestujících dosáhne 1 milionu. 

Lanzarote spojí s Evropou Ryanair celkem 25 linkami a týdně přistane na ostrově 67 letadel irského přepravce. Počet přepravených bude dokonce vyšší než na Gran Canaria, a to o rovných 300 tisíc.

Z letiště Tenerife Sur plánuje Ryanair 111 letů týdně (nárůst o 29%) a chce přepravit celkem 1,6 milionu cestujících. Na letiště Tenerife Norte udrží Ryanair linky z Madridu a Barcelony a celkem na 11 týdenních letech plánuje přepravit 160 tisíc turistů. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist