Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekonstrukce kempingu u přehrady Las Niňas je u konce

13. 2. 2015

las-ninas-parking.jpg

Rekreační zázemí u přehrady Las Niňas (mapa) je po roce opět k dipozici pro kempování a grilování.Toto oblíbené místo odpočinku nejen domorodců, ale i turistů, prodělalo rekonstrukci, která stála daňové poplatníky celkem 315.127 euro. Rekonstrukce byla již nutná, prohlásila ministryně životního prostředí vlády Gran Canaria, Arévalo María del Mar, rekreační zařízení zde bylo zřízeno před 50 lety.

Rekonstrukce zahrnovala opravu parkoviště, výstavbu opěrné zdi, opravu příjezdové komunikace a také nezbytné informační značení. Z dříve chaoticky využívané parkovací plochy o kapacitě 90 aut je nyní kvalitní parkoviště pro 140 aut a 28 karavanů.

Oprava měla za cíl zvýšit i kapacitu části pro kemping. Z předchozích 300 míst je nyní 430 a celkem tábořiště pojme 700 lidí. Nejdůležitější byla poměrně nákladná oprava příjezdové lesní cesty, která byla upravena tak, aby při silných deštích nedocházelo k jejímu vymílání a odplavování zeminy a štěrku. Projektanti a stavaři nezapomněli ani na nové vodovodní rozvody, a to jak pro užití táborníky tak pro případ požáru. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist