Jdi na obsah Jdi na menu
 


RIU říká, že hotel OASIS si nezaslouží být kulturní památkou

7. 3. 2013

 

riuoasis.jpg

Vláda Gran Canaria má do 29.3.2013 rozhodnout, zda prohlásí hotel RIU Oasis Maspalomas kulturním dědictvím. Pokud žádosti o zachování hotelu vyhoví, radnice v San Bartolomé de Tirajana odmítne žádost baleárské podnikatelské skupiny o demolici a novou výstavbu. 

Zdá se, že celý problém kolem hotelu, jak jsme již dříve informovali, je obchodní spor dvou hotelových skupin (Lopésan a RIU), které přímo na Meloneras "zápasí" o přízeň movitých turistů. 

Skupina RIU dnes představila vládě rozsáhlou technickou dokumentaci s cílem prokázat, že hotel Oasis Maspalomas je v takovém stavu, že si "nezaslouží" stát se kulturní památkou. A to z důvodu, že je ve špatném technickém stavu, který by si tak či tak vynutil do několika let demolici.

Právní zástupce RIU na kanárských ostrovech, Águeda Borges, informovala dnes novináře, že společnost se bude proti žádosti o zachování hotelu bránit všemi prostředky a že za snahou o prohlášení hotelu historickou a kulturní památkou je konkurenční skupina Lopésan.

Borges zdůraznila, že k technické dokumentaci se vyjádřila řada odborníků, kteří podporují demolici. Současně zdůraznila, že hotel není podle dlouhodobé strategie již od prvního dubnového týdne obsazený a zastavení demolice by společnosti způsobilo výraznou ekonomickou ztrátu. 

Pokud vše půjde podle plánů hotelového řetězce RIU, 7.4.2013 vjedou do palmového háje u majáku první buldozery a ikona jižního pobřeží začne mizet z mapy. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist