Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rivero požaduje změnu španělské Ústavy

19. 6. 2014

rivero-na-jihu-v-riu.jpg

Předseda vlády Kanárských ostrovů, Paulino Rivero, ve středu řekl, že je ten správný čas k aktualizaci španělské Ústavy, a to zejména proto, že Ústava by měla více respektovat realitu XXI. století ve Španělsku.  

Rivero v prohlášení uvedl, že je na čase posílit ústavu a dát ji "nový kabát", ve kterém všechna území, včetně autonomních, budou mít své plnoprávné místo. Ústava musí podle Rivero více reagovat na novou sociální a územní situaci.  

Vyjádřil také přesvědčení, že nový král Felipe VI. bude stavět na dobrých vztazích, které tradičně existovaly mezi korunou a Kanárskými ostrovy.   "Jsem přesvědčen, že Felipe VI. umí naslouchat", řekl Rivero, který současně poděkoval odstupujícími králi Juan Carlosovi za vždy citlivý přístup k problematice ostrovů za celou dobu jeho panování.  

Kanárský prezident dále uvedl, že změna na španělském trůnu "je vhodný zlom, který může dát nový impulz do vztahů mezi kanárskými ostrovy a korunou".

Rivero trvá na tom, že je "vhodné klima" pro reformu ústavy, která bude více respektovat meziregionální solidaritu a sociální spravedlnost.

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist