Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rozsudek : Celkem 576 let za zneužívání dětí

15. 3. 2013

soud.jpg

 V takzvaném "karateprocesu" padly u soudu v Las Palmas tvrdé tresty. 

V tomto řízení soud přezkoumával obvinění z 29 případů zneužívání dětí a korupce.

Celkově byli obžalováni čtyři obvinění, tři byli soudem shledáni viní a jeden byl obžaloby zproštěn. 

Hlavní viník, Fernando Torres Baena, byl odsouzen ke 302 rokům vězení, ale zbaven svobody bude jen na 20 let, protože španělské zákony delší věznění nepřipouštějí. Jeho manželka  Ivonne Gonzáles byla odsouzena k trestu ve výši 126 let.

Sexuální zneužívání dětí se odehrávalo ve vile obou odsouzených a za poslední roky bylo zdokumentováno. Proces se nazývá "karate" proto, že hlavní odsouzený provozoval školu karate pro děti, které následně zneužíval. 

Maris José Gonzáles, třetí odsouzený, odešel od soudu s trestem vězení 148 let. Juan Luis Benitez byl všech obvinění zproštěn.

Žalobce u soudu požadoval trest ve výši 303 let pro Baena, 151 let pro Maria José Gonzáles, 143 let pro Ivonne Gonzáles a 18 let pro Juan Luis Benitez.

Rozsudek je podle vyjádření soudu tak tvrdý proto, že oběti trestné činnosti byly podrobeny psychickému týrání a vymývání mozků, díky čemu se podařilo trestnou činnkost dlouho utajovat. 

K trestům vězení padly u soudu ještě výroky o odškodnění obětí, o zavření školy karate a zákazu kontaktu pachatelů s oběťmi do konce života. Odsousení se k obětem nesmí nikdy přiblížit na více než na 500 metrů. 

To, jestli jsou tresty dostatečné s ohledem na spáchané skutky, si musí každý posoudit sám. O odsouzení nikdo z obyvatel Gran Canaria nepochybuje, stejně tak o udělených trestech, Média a občané se však zabývají otázkou, zda je dvacetiletý pobyt ve vězení dostatečným trestem v daném případě a zda není načase změnit španělské zákony. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist