Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ryanair chce létat mezi ostrovy

18. 10. 2012

 letiste-lpa.jpg

 

Irská nízkonákladová letecká společnost Ryanair dnes oficiálně vyjádřila zájem o provozování letů mezi jednotlivými ostrovy kanárského soustroví. To vše za předpokladu, že vláda autonomní oblasti odstraní řadu nesmyslných omezení. 

V prohlášení vedoucího marketingu a prodeje letecké společnosti pro Španělsko, Luis Fernández-Mellado, kanárská vláda vytvořila blíže nespecifikovaná monopolní opatření, která odrazují ostatní konkurenční provozovatele letů mezi ostrovy.

 

Ryanair tvrdí, že "výsledkem této situace je, že dnes je možné letět do Londýna z Las Palmas levněji než mezi Kanárskými ostrovy"..

 Mellado vyjádřil ochotu společnosti vyjednávat s vládou Kanárských ostrovů o odstranění těchto omezení, bránících konkurenčnímu prostředí, což by ve výsledku vedlo k větší ochraně spotřebitele a nižším cenám.

Ryanair vydal toto oznámení jen 48 hodin po přerušení pravidelných letů druhým operátorem na trhu pro lety mezi Kanárskými ostrovy, společností Islas Airways, která měla podíl na trhu mezi 20 až 24 procenty v tomto segmentu.

Bez Islands Airways, která v loňském roce transportovala 700.000 cestujících, jsou meziostrovní lety nyní úplně v rukou Binter Canarias, s jedinou výjimkou čtyř letů týdně z Gran Canaria  na La Gomera. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist