Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ryanair viní španělskou vládu

22. 2. 2013

boeing-ryanair.jpg

Jak jsme již informovali v "bleskovkách", Ryanair včera zveřejnil informaci, že škrtá další let mezi pevninským Španělskem (Bilbao) a Gran Canaria.Tato linka však není jediná, která již nebude z Bilbao operována. Zrušeny budou lety do Madrid, Barcelona, Sevilla, Gran Canaria a Düsseldorf.

Jako důvod tohoto kroku uvádí irský letecký přepravce zvýšení letištních poplatků o 8%, dále pak počítá i s dalším poklesem cestujících ve Španělsku, z 35,5 miliónů na 30,1 miliónů.

Ryanair zrušil v říjnu loňského roku přes 22 linek z ostrovů na pevninu a ztratil tak statut dominantního přepravce. Již tehdy jako důvod uváděl zrušení dotací a zvýšení poplatků. 

K jakému datu bude linka Las Palmas - Bibao zrušena není ještě zřejmé. Po krachu Spanair byl Ryanair jediným přepravcem, který zajišťoval spojení Bilbao s Madridem a Barcelonou. 

Ryanair v prohlášení zdůraznil, že viníkem jeho kroků je španělská vláda a AENA (státní společnost spravující letiště) a nese tak zodpovědnost za ztrátu pracovních míst. Ryanair zdůraznil, že pokud budou letišní poplatky stoupat, bude nadále rušit další spoje. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist