Jdi na obsah Jdi na menu
 


San Bartolomé chce razantně snížit počet toulavých koček v turistických oblastech

20. 5. 2017

 kocky-toulave.jpg

Zveřejněním v Úředním věstníku provincie (BOP) vstoupila v pondělí v platnost vyhláška radnice v San Bartolomé de Tirajana, která má za cíl v první vlně redukci populace koček v turistických zónách na jihu ostrova Gran Canaria až o 35%.

V tuto chvíli neexistují žádné relevantní údaje o počtu toulavých koček v oblasti Maspalomas, ale odborníci a dobrovolníci, kteří se o kočky starají, hovoří o několika tisících kusech.

Ode dne platnosti vyhlášky (15.5.2017) je pod přísnou pokutou zakázáno krmit jakákoliv zvířata na veřejných prostranstvích a jednotlivci či organizace na ochranu zvířat, kteří se o krmení populace koček staraly, se budou muset registrovat na radnici a postupovat dále v souladu s vyhláškou. 

Cílem vyhlášky je odchyt, kastrace a opětovné pustění na svobodu většiny potulných zvířat a regulace a kontrola jejich krmení. Jedná se o jediný způsob jak vyřešit hygienický problém, který tato zvířata způsobují, pokud jejiích populace není pod kontrolou a krmení se provádí na veřejných prostranstvích. Tustisté si velmi často stěžují na pachy a exkrementy v místech, kde se vyskytují toulavé kočky a to i v blízkosti luxusních hotelů. 

Cílem vyhlášky je nejen regulovat počty zvířat, zajistit jejich důstojný život a ochránit životní prostředí, ale i regulovat a organizovat jedince a organizace, kteří se starají o jejich krmení. Nově, podle vyhlášky, budou kolonie koček podléhat evidenci, stejně jako lidé, kteří se o zvířata starají. Vyhláška dokonce počítá s vytvořením "zón pro krmení", ale pouze jen pro ošetřené a kastrované jedince. Tyto zóny však nebudou zřizovány v blízkosti škol, památek, hotelů či obydlí. O zóny se budou starat registrovaní dobrovolníci, kteří zajistí čistotu, úklid místa a také kontrolu zvířat s cílem odchycení nemocných jedinců. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist