Jdi na obsah Jdi na menu
 


San Bartolomé má nejvíce modrých vlajek

12. 7. 2014

 modra-vlajka-plaze.jpg

Okres San Bartolomé de Tirajana je oblastí kanárských ostrovů, která získala nejvíce modrých vlajek za čistotu svých pláží. Výbor pro životní prostředí Evropské unie ocenil 4 paláže a přístav Pasito Blanco.

Ocenění získaly pláže San Agustín, El Inglés, Maspalomas a Meloneras a sportovní přístav Puerto Deportivo de Pasito Blanco. Nově ocenění za kvalitu a čistotu získala i oblast písečných dun. Ocenění je velmi významné pro celou turistickou oblast, protože je výsledkem trvalé péče o životní prostředí a daří se ho získávat již nepřetržitě po dobu 25 let. 

Radní pro pláže, José Carlos Álamo, zůraznil, že ocenění je výsledkem kvalitních a profesionálních služeb pobřežních hlídek, záchranářů, uklízečů a trvalého dozoru péče o životní prostředí, kteří soustavně pečují o tisíce turistů v této oblasti.

Ocenění modrou vlajkou získává ta oblast či pláž, která garantuje čistotu pobřežních vod, čistotu pláží a jejich okolí, kvalitu služeb a také prvotřídní práci záchranářů. V případě přístavu Puerto Deportivo de Pasito Blanco se hodnotí vztah k životnímu prostředí a kvalita a čistota všech zařízení přístavu, včetně čerpací stanice pohonných hmot.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist