Jdi na obsah Jdi na menu
 


Santa Brigida chce bojovat o turisty z výletních parníků

7. 1. 2013

santa-brigida-157.jpg

Starosta města Santa Brigida (mapa) José Luis Álamo ze strany Nueva Canarias asi zřejmě nepotěšil voliče - fotbalové fanoušky. Navrhl totiž, aby zdroje, které město dává na podporu fotbalového týmu, směrovalo výhradně na turisty. 

Za příklad mu slouží Las Palmas, které již několik let pořádá řemeslné trhy a vozí na ně turisty z výletních lodí zdarma. To samé chce zavést i starosta a tak fotbalisté z klubu „La Villa“, hrající třetí divizi, zůstanou bez prostředků, neboť město přestává být hlavním sponzorem klubu.   

Starosta plánuje vydávat cestovního průvodce a turistům, připlouvajícím zaoceánskými parníky na molo Santa Catalina, nabídnout zdarma dopravu do Santa Brigida a umožnit jim shlédnout zajímavosti, jako jsou Monte Lentiscal, Caldera de Bandama, různé Bodegas ve čtvrti La Atalaya, nebo jednoduše jim umožnit procházky ve starém městě. 

Radnice dříve prostředky ve výši 36 tisíc Euro, které měla pro turistiku, dávala fotbalovému klubu. Nyní však připravila razantní změnu.

"Nelze samozřejmě podceňovat fotbalový tým „La Villa“ jako reklamní plochu pro zviditelnění města, ale pokud za 36.000 Euro přivezeme do města 60 výletníků z parníků v Las Palmas týdně, bude to pro nás výrazně rentabilnější", zdůvodnil starosta své rozhodnutí. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist