Jdi na obsah Jdi na menu
 


Shopping centrum METRO je stále uzavřené

18. 6. 2013

 

p9214354_resize.jpg

Jak jsme informovali v našich aktualitách, na Playa del Ingles došlo minulý pátek k mohutnému požáru diskotéky v “Centro Comercial Metro” (článek je ZDE). 

Hasiči požár zlikvidovali asi po 3 hodinách a pak na jejich místa nastoupili vyšetřovatelé, kteří se snažili získat informace o původu a příčinách vzniku požáru diskotéky.

Z rozhodnutí úřadů bylo uzavřeno celé  “Centro Comercial Metro” , i když tato ikona 80. let minulého století z důvodu velmi špatného technického stavu byla uzavřená vlastně celá již několik měsíců. Otevřené byly jen některé obchody, především ve vrchních patrech, suterén byl uzavřený.

Důvodem špatného technického stavu centra byla neschopnost majitelů se dohodnout na nezbytných rekonstrukcích elektrických a kanalizačních rozvodů, ale také například na rekonstrukci samotných prodejních prostor. Radnice v San Bartolome po několika kontrolách na podzim loňského roku rozhodla o uzavření většiny obchodů a majitelé tak byli nuceni začít jednat i o demolici celého objektu. 

Z těchto důvodů se samozřejmě v souvislosti s požárem hovoří i o úmyslném založení v rámci konkurenčního boje, policie prošetřuje i variantu pojistného podvodu.

Z celé situace, kdy je uzavřený celý komplex, jsou nejvíce nešťastni ti obchodníci, kteří do svých prodejen investovali a měli otevřeno. Nyní jim policie dovolila si alespoň odnést z prodejen zboží a vybavení a přislíbila, že nutné kroky nebudou trvat příliš dlouho.


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist