Jdi na obsah Jdi na menu
 


Silnice GC-150 se dočká konečně generální opravy

5. 4. 2016

oprava-silnic.jpg

Silnice GC-150 (mapa), i když vede vysoko v horách Gran Canaria, je jednou z nejdůležitějších spojnic ostrova.

Silnice vedoucí z Pico de Las Nieves až na Cruz de Tejeda je v katastrofálním stavu již mnoho let a vlády Gran Canaria si opravu silnice přehazovaly jako horký "brambor". Nyní bylo rozhodnuto, že po skončení letní sezóny se silnice opraví v délce cca 5 kilometrů. 

Opravu v ceně 2,14 milionu euro oznámil ministr pro veřejné práce vlády Gran Canaria s tím, že se jedná o jednu z letošních priorit. 

Torres vysvětlil, že práce v rámci projektu budou zahrnovat prořezávání stromů podél cesty, protože v některých místech kořeny silně poškozují asfalt. Rozšířeny budou zóny vybavené svodidly a důraz bude také kladen na zlepšení odvodnění vozovky odvedením dešťové vody.  Na několika místech bude nutné opravit opěrné zdi a vystavět zdi nové, zabraňující sesuvům půdu při srážkách. V úseku zejména v zimních měsících velmi intenzivně prší.

Zásah do GC-150 bude zahrnovat i rozšíření silnice v některých úzkých partiích tak, aby byla silnice bezpečnější pro automobilovou dopravu v obou směrech.

Ministr veřejných prací poznamenal, že projekt, jehož realizace se nachází ve stádiu nabídek, získá všechny potřebné povolení po skončení léta.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist