Jdi na obsah Jdi na menu
 


Španělsko zrušilo pro cestující z EU a Schengenu covidové kontroly

2. 6. 2022

1-abora-buenaventura.jpg

Jak vyplývá z dnes zveřejněných údajů na webu španělské vlády, na španělských letištích a v přístavech již nebudou od cestujících ze zemí EU a ze zemí Schengenu vyžadovány žádné covidové pasy či negativní testy.

Na webu www.sanidad.gob.es, kde se po dobu téměř dvou let uváděly restrikce pro cestující do Španělska je uvedeno, že  "Cestující, kteří přijíždějí do Španělska LETECKY NEBO NÁMOŘNÍ CESTOU z těchto zemí (země EU a Schengenu), NEJSOU povinni předkládat formulář zdravotní kontroly SpTH ani certifikát COVID-19."

Příjezdy občanů ČR do Španělska a tedy i na Kanárské ostrovy jsou tak bez jakýchkoli epidemiologických opatření a omezení - situace se v turistickém ruchu, jednoduše řečeno, vrací do doby před začátkem pandemie COVID-19.

Španělsko tak následuje většinu evropských zemí, které již dříve zrušily všechna omezení pro cestující ze zahraničí.

Jediným pozůstatkem covidových restrikcí tak ve Španělsku zůstává povinnost nosit roušku v prostředcích hromadné dopravy včetně taxi, v lékárnách, nemocnicích a domech s pečovatelskou službou. 

Česká republika zrušila všechny restrikce pro občany ČR při návratu do vlasti již 18.3.2022.

Kontrola dotazníku SpTH a certifikátu COVID-19 bude nadále prováděna jen u cestujících ze zemí, které NEPATŘÍ do Evropské unie nebo NEJSOU považovány za země přidružené k Schengenu. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist