Jdi na obsah Jdi na menu
 


Španělský ministerský předseda Mariano Rajoy navštíví Gran Canaria

5. 5. 2015

mariano-rajoy-granca.jpg

Jak informují dnes španělská i kanárská média, španělský ministerský předseda, Mariano Rajoy, navštíví provincii Las Palmas a ostrov Gran Canaria.

Blíží se volby (24.5.2015 se konají volby do obecních zastupitelstev v celém Španělsku a do kanárského parlamentu) a všude se již konají mítinky politických stran. V minulém týdnu ještě poslední opozdilci představovali své nominanty a nyní jde již "do tuhého". Do voleb již chybí jen 19 dní. 

Do předvolebního boje na kanárských ostrovech se razantně vloží v nejbližších dnech i Lidová strana (Partido Popular), zmítána řadou krupčních afér. její předseda a současně i ministerský předseda španělské vlády, Mariano Rajoy, V neděli, 10.5.2015, přiletí na Gran Canaria, zúčastní se předvolebního mítinku a očekává se, že se ve své řeči dotkne ožehavých předvolebních témat. 

Kde ministerský předseda vystoupí, není dosud známo. Ale očekává se, že to bude v hlavním městě provincie a kanárských ostrovů, v Las Palmas.

Provázet budou ministerského předsedu lídři volebních kandidátek a aspiranti na posty předsedy kanárské či ostrovních vlád, jako Australia Navarro, Manuel Dominguez, Mercedes Roldós, Juan Jose Cardona a Cristina Tavio.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist