Jdi na obsah Jdi na menu
 


Špatné parkování v Las Palmas se značně prodraží

20. 11. 2013

parkovaci-automat.jpg

Radnice v Las Palmas rozhodla o změně vyhlášky, která reguluje parkování v hlavním městě Gran Canaria. Nová vyhláška začne platit od 1.1.2014 a pokuty rostou až šestinásobně. 

Parkování v modré nebo zelené zóně bez povolení bude pokutováno 25 eury bez možnosti zrušení a překročení času zakoupeného u parkovacího automatu byť jen o hodinu bude stát 15 euro.

Vyjma růstu sankcí pro špatně parkující bez rezidenčních karet, vyhláška přitvrzuje i proti těm, kteří mají povolení k parkování ve  vyhrazených zónách. Rezident, který zaparkuje v zelené zóně a nekoupí si parkovací lístek, zaplatí jednorázově 8 euro. Pokud pak překročí čas vyznačený na parkovacím lístku o méně než hodinu, zaplatí dále 2 eura, tak jako dnes. Ti rezidenti, kteří zaplacený čas překročí o méně než 24 hodin, zaplatí k jednorázové pokutě ještě další 4 eura. 

Radnice zveřejnila přesné pokuty po té, co minulý čtvrtek radní pro životní prostředí a dopravu sdělil, že pokuty se navýší, ale že nepřekročí národní průměr, tedy budou v rozmezí 30 až 60 euro.

Cílem zdražení pokut je podle radnice snaha jasně odradit řidiče, kteří nařízení nedodržují. Dosavadní pokuty prý nebyly dostatečně odstrašující. 


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist