Jdi na obsah Jdi na menu
 


Společnost Santana Cazorla SL zřejmě zkrachuje, není jasné, jak se situace dotkne komplexu ANFI

6. 3. 2020

juzgado.jpg

Las Palmas - obchodní soud v Las Palmas de Gran Canaria přijal návrh na zahájení insolvenčního řízení se společností Santana Cazorla SL.

Žádost na prohlášení insolvence podala společnost Isla Marina SL, která má za společností Hermanos Santana Cazorla SL pohledávky ve výši 47 milionů EUR. Soud rovněž zjistil, že existují další věřitelé této společnosti s pohledávkami po lhůtě splatnosti. Společnost Hermanos Santana Cazorla SL dluží například skupině IFA Canarias 9,3 milionu EUR a dále dluží dalších 4,6 milionu EUR bance Sparebank.

Jako další důkaz insolvence soud přijal roční účetní závěrku uloženou v obchodním rejstříku. Koncem roku 2018 vykázala skupina Santana Cazorla a společnost Hermanos Santana Cazorla SL záporný kapitál ve výši 71,2 milionu EUR. To dokazuje finanční nerovnováhu. Zdá se, že tato negativní spirála pokračuje od roku 2009, kdy tržby ve stavebnictví a v oblasti nemovitostí zaznamenaly v důsledku celosvětové krize výrazný propad, což pokračuje dodnes.

Ve výroční zprávě skupina a sama společnost upozornila na riziko své likvidity a potvrdila, že „nemusí mít k dispozici likvidní prostředky nebo alespoň nemá dostatek prostředků ke splnění všech platebních povinností“.

Společnosti skupiny Santana Cazorla jsou výraznou částí společností na stavebním i realitním trhu Gran Canaria. Přímo či nepřímo jsou účastny v řadě významných projektů, například společně s Anfi International BV spoluvlastní timesharového giganta Anfi Group, mají majetkové podíly v hotelových komplexech v údolí Taurito a nebo Tauro.

Pomyslný vaz zlomila zřejmě holdingu Cazorla neúspěšná investice v údolí a na pláži Tauro, kde měl vyrůst sportovní přístav, obchodní centrum, hotelové komplexy. Zůstalo však jen u zasypání pláže saharským pískem, když se nakonec ukázalo, že k tomuto společnost Cazorla neměla povolení.  

O problémech skupiny Santana Cazorla jsme informovali již dříve například ZDE a nebo TADY

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist