Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stávka IBERIA - den druhý

20. 2. 2013

 stavky-iberia.jpg

Kanárských ostrovů se druhý stávkový den příliš nedotkl, lety, které nebyly předem zrušeny, byly vypravovány plynule, vázl pouze výdej a příjem zavazadel. Celkově bylo postiženo stávkou 150 letů.  

Zaměstnanci letecké společnosti po celém Španělsku brojí proti plánu společnosti propustit skoro 20% pracovníků. 

Kanárské ostrovy jsou podle dosud známých informací třetí v pořadí, po Madridu a Barceloně, kde by se mělo propuštět nejvíce.

Letecká společnost očekává, že na ostrovech propustí celkem 178 zaměstnanců, z toho na Gran Canaria 77 a 93 na obou letištích na Tenerife, dále  čtyři v Santa Cruz de La Palma, dva v Lanzarote a dva v Fuerteventura.  

Letecká společnost se také plánuje zbavit svých dvou cargo terminálů na kanárských ostrovech.

Iberia zaměstnává celkem 20.000 pracovníků a chce jich 3807 propustit. Na ostrovech je celkem zaměstnáno u IBERIA 840 zaměstnanců, jejich počet se však liší každý měsíc v závislosti podle potřeby, zejména u pozemního pomocného personálu (nosiči zavazadel, úklid). 

Společnost dále informovala odbory o svém záměru redukovat své cargo terminály. Dva z nich jsou na kanárských ostrovech. Celkové využití cargo terminálů výrazně kleslo po fůzi Iberia s British Airways v lednu 2011.


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist