Jdi na obsah Jdi na menu
 


Stávka IBERIA - den první

19. 2. 2013

 stavky-iberia.jpg

První stávkový den zaměstnanců španělské letecké společnosti IBERIA a jejích dceřinných společností Iberia-Express a Vueling přivodil pro zákazníky letiště Gando nepříjemnosti, zpoždění a zmatky při odbavení a výdeji zavazadel. Naštěstí se rušení letů kanárských ostrovů nedotklo. 

Na Gran Canaria sice není hlavní sezóna, ale především v důsledku stávky zaměstnanců “Iberia-Handling” (pozemní personál) byly velmi postiženy charterové společnosti Air-Berlin, Norvegian, Finnair, SAS, Thomsonfly a Air Lingus. Spolu s nimi museli přijmout určité nepohodlí tisíce lidí, kteří přilétali nebo odlétali i s dvouhodinovým zpožděním. Průměr opožděných letů byl 45 minut. 

Stávka bude trvat ještě další 4 dny včetně dnešního. Zaměstnanci společnosti IBERIA protestují proti hrozbě propouštění v rámci "ozdravného" plánu společnosti, který byl přijat po velmi neuspokojivých ekonomických výsledcích posledních let. Propuštěno mělo být 4.500 pracovníků, společnost pod hrozbou stávky slevila na 3.700, ale přesto se situace týká každého pátého pracovníka.

Odbory proto vyhlásily tři vlny stávek, jednu v únoru a dvě v březnu.


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist