Jdi na obsah Jdi na menu
 


Taxikáři žádají exemplární tresty a změnu zákona za podvody s licencemi

12. 7. 2013

 

p1175169_resize.jpg

Sedm taxikářských sdružení vydalo tuto středu prohlášení, ve kterém žádají důrazně změnu zákona o silniční dopravě, přijatého v roce 2007. Tento zákon má podle mínění těchto dopravců přímou vinu na rozsáhlých podvodech s licencemi, na které přišla v minulých týdnech policie v Las Palmas. 

Tato sdružení jsou z různých míst Gran Canaria a připojili se k nim i taxikáři ze Santa Cruz de Tenerife a La Laguna y Adeje. Sdružení mají podporu politických stran Nueva Canarias a PSOE. 

Sdružení ve svém prohlášení označuje stávající licenční systém za polootrokářský a žádají demisi radního pro dopravu města Las Palmas de Gran Canaria, Ángel Sabroso (PP), který má podle nich přímou zodpovědnost zs stav, kdy bylo zneužíváno k podvodům 600 až 700 taxikářských licencí v hlavním městě. 

Soukromníci a zaměstnanci v oboru taxi zdůrazňují, že teprve zákon z roku 2007 umožnil podvody a machinace s licencemi, kdy výdělky mafiánů v Las Palmas, obchodujících a na černo pronajímajících licence, dosahují přes 6 tisíc euro za den. 

Také Prezident Sdružení držitelů licence taxislužby na Kanárských ostrovech, Expedito Suárez uvedl, že jediným řešením ja razantní změna zákonné normy a exemplární potrestání viníků a organizátorů. 

"To co se stalo v Las Palmas de Gran Canaria to už nesmíme nikdy dopustit, za žádnou cenu", řekla prezidentka svazu zaměstnanců v taxisektoru, María Eugenia García. Podle ní radní Sabroso již od první minuty věděl o zneužívání licencí a obchodu s nimi. 


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist