Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tejeda slavila rozkvetlé mandlovníky

3. 2. 2014

fiesta-del-almendro-en-flor-tejeda-2014.jpg

Ulice plné stánků, vůně pečených ryb, sladkostí nebo sýrů, všude lidé v tradičních kanárských krojích, kteří zpívali a nebo hráli na kanárské nástroje, to byl víkend s oslavou mandlových květů ve městě Tejeda (FOTO). 

Ale také ulice přeplněné lidmi, fronty aut, nervózní řidiči, hledající místo pro zaparkování. Tejeda není uzpůsobená pro takový nával, který se konal tuto sobotu a neděli, kdy do města podle odhadu přijelo až 3 tisíce turistů a celkový počet návštěvníků přesáhl za víkend 15 tisíc. Však také radnice již přišla s plánem, že příští rok dá školákům v pátek volno a umožní některým stálým obyvatelů Tejedy na víkend z města odjet. 

Hlavní ullice města se o víkendu proměnila v jednu velkou tržnici pod širým nebem. Ze všech stran byla slyšet kanárská hudba, odevšad se linula vůně omelet, ryb nebo cukrovinek s mandlemi. Prodejci nabízeli rukodělné kanárské výrobky, ale také klasické "zboží" pro turisty. K vidění byla i představení různých domorodých sportů. To vše ale samozřejmě až po mši, sloužené v kostele "iglesia de Nuestra Señora de Socorro". 

Masivní nápor návštěvníků město ale i poznamenal. Jen co odešel poslední turista a trhovci sbalili své stánky, začalo 30 dobrovolníků s čištěním ulic, chodníků a zelených ploch od nashromážděných odpadků. 


 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist