Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tento víkend se koná v Gáldar Fiesta cibule

5. 7. 2015

cebollagaldar3.jpg

Město na severozápadním cípu ostrova Gran Canaria, Gáldar, slaví tento víkend tradiční svátek cibule.

Součástí víkendových oslav je i procesí patronky oblasti Santa Rosa de Lima, soutěž pěstitelů cibule a ochutnávky zemědělské produkce oblasti a tradičních kanárských jídel. 

Dnes od 10,30 do 11,30 hodin mají soutěžitelé možnost přihlásit své cibule do soutěže a následně bude porota vybírat nejlepších deset bílých a deset červených cibulí nejen podle jejich váhy, ale také podle kvality. Vážení cibulí začne v pravé poledne a ceny se budou předávat hodinu poté. 

Procesí s patronkou věřících této oblasti, se Santa Rosa de Lima, bude zahájeno v 11,30 hod. a provázeno bude tradičním zvukem bubínků a žesťů. 

Nedílnou a tradiční součástí oslav cibule je i ocenění péče a oddanosti nejstaršího pěstitele/pěstitelky oblasti. Letošní pocta bude věnována Angela Diaz Moreno.

Účastníkům oslav bude pro zábavu hrát skupina "Amigos de los Dos Roques Sociedad de La Montaña" a "Farallón de Tábata" (VIDEO). Návštěvníci oslav ochutnají tradiční ryby s cibulí, kanárské brambory s omáčkou (papas arrugadas con mojo) a také gofio. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist