Jdi na obsah Jdi na menu
 


Teror slaví Virgen del Pino 2017

9. 9. 2017

pino-2017---3.jpg 

Tento víkend vrcholí ve městě Teror oslavy Fiestas del Pino. Zakončí se tak týden plný různých společenských aktivit. Doprovodné akce však probíhají po celém ostrově Gran Canaria.

Teror hostil v pátek 8. září slavnostní akty Dne Panny Marie z Borovice (Vrigen del Pino) a to za účasti nejvyšších politických, náboženských a vojenských čintelů Kanárských ostrovů a Kanárské diecéze. Po oficiálním obřadu a přehlídce armády pak naslouchalo přes šest tisíc lidí v bazilice a blízkém okolí homilii diecézního biskupa Francisco Casese. Následně se Panna Marie z Borovice vydala na tradiční procesí, které poprvé v historii bylo doprovázeno skupinou Banda de Música de Teror.

Slavnostnímu dni předcházel den určený pro poutníky (Romería Ofrenda - FOTO) a také pro prezentace všech měst z ostrova Gran Canaria. K nohám Patronky diecéze se tak ukládaly dary země našeho ostrova a ulice města byly plné lidí, oblečených do tradičních kanárských krojů.. Dary v objemu přes 15 tun převážně ovoce a zeleniny byly neprodleně rozděleny mezi charitativní organizace. 

Dnes jsou oslavy věnovány Výstavě řemesel El Pino 2017, které se účastní několik desítek řemeslníků z celého ostrova, kteří naplní Plaza del Pino od 10 do 20 hodin. Noc bude patřit koncertu Pino 2017 a užijí si ho především mladí. Hostovat bude skupina "La Unión", zpěváci Tutto Durán, Oscar Martínez a DJ Promaster. Koncert se bude konat na prostranství vedle Auditoria od 22 hodin.

V neděli bude porkačovat představení řemeslníků, tentokrát od 10 do 15.30 hodin. Současně se návštěvníci mohou bavit v rámci lidové veselice Verbena del Solajero, zpestřené od 14 hodin skupinou Star Music a Línea DJ. V 18.30 hod. se koná mše s eucharistickou motlitbou, která zahájí procesí na královské ulici. Vše bude zakončeno ohňostrojem.

FOTO z celých oslav. 

pino-2017.jpg

pino-2017---1.jpg

pino-2017---2.jpg

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist