Jdi na obsah Jdi na menu
 


Teror slaví Virgen del Pino

7. 9. 2013

teror-romeria.jpeg

Úderem čtvrté hodiny odpolední začala ve městě Teror na Gran Canaria velká slavnost. 

Tisíce lidí od časných ranních hodin přijížděli do tohoto grankanárského města, aby se zúčastnily náboženské slavnosti Virgen del Pino. Zahájení bylo v 16 hodin na Villa Mariana a až do 19 hodin projíždělo kolem 22 vozů jednotlivých měst v předem určeném pořadí. Vozy, prezentující dovednosti, zajímavosti a produkty grankanárských měst byly provázeny hudebními skupinami a tanečníky. Průvod se pak vydal od Castañero Gordo až k bazilice.

V čele průvodu byl vůz města Teror, následováný vozem "ostrovní vlády", města La Aldea a Mogán. Následovaly vozy 5º Artenara; 6º Valsequillo; 7º San Bartolomé de Tirajana; 8º Firgas; 9º Las Palmas de Gran Canaria; 10º Santa Brígida; 11º Ingenio; 12º Tejeda; 13º Arucas; 14º Santa Lucía: 15ª San Mateo; 16º Agüimes; 17º Gáldar; 18º Valleseco; 19º Santa Mª de Guía; 20º Moya; 21º Agaete y 22º Telde. 

Sobotní program pokračuje od 23 hodin hudebním programem za účasti Melody Show,  Dj Promaster a Furia Joven. Vše kolem jedné v noci zakončí ohňostroj.

Nedělní program začíná v 10:30 v domě patronů Panny Marie oficiálním přijetím zástupce krále, kanárského prezidenta Paulino Rivero. Ve 12,00 hodin bude mše, kterou bude celebrovat biskup Francisco Cases. 

Fotografie vozů některých měst jsou ZDE, fotky z kostela i města TADY a další všehochuť ZDE. A komu se fotky zalíbí, může pokračovat TADY

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist