Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tisíce aut míří do hor Gran Canaria, všude jsou dlouhé kolony

20. 2. 2016

pluh.jpg

Studená fronta přinesla v nižších polohách na Gran Canaria déšť, v pátek na různých místech ostrova spadlo dokonce 80 litrů vody na metr čtvereční. Hory však hlásí sníh - VIDEO - a to je něco, co canarios musí vidět! Do hor tak míří tisíce aut a od rána vznikají dlouhé kolony. Mnoho canarios chce dnes stihnout sníh, od tří hodin odpoledne Messiho a spol. a večer  od šesti karnevalový průvod v Las Palmas. 

kolony-aut.jpg

Policie se snaží vyhovět zájmu lidí vidět a užít si sníh, přes všechno úsilí a nasazení techniky jsou však stále nesjízdné a tedy uzavřené silnice GC-15 GC-150 GC-130 GC-134 GC-135 GC-156 GC-230 GC-600 GC-607 GC-608. 

mapa-silnic.jpg

Poslední vetší množství sněhu, nejen na vrcholcích Pozo de las Nieves, pamatujeme v únoru 2013. Letos napadlo mnohem více a hasiči musí nasazovat na udržení alespoň jedné sjízdné silnice v horách pluhy. Informovali jsme v bleskovkách a ZDE

snezny-pluh.jpg

Sníh však nebrání provozu jen v okolí Tejeda a nejvyšší hory Pico de las Nieves. Je i ve výrazně nižší nadmořské výšce a to především na severních úbočích. Následující fotografie je z nadmořské výšky 1.492 metrů ze silnice GC-21 z Artenara směr Valleseco. ze snímku je zřejmé, že bez použití sněhových řetězů je silnice GC-220 do obce Juncalillo i silnice GC-21 dále na Teror nesjízdná.

snih-na-silnici-agaete.jpg 

Další snímek je silnice vedoucí z Tejeda na Cruz de Tejeda. 

snih-z-tejeda.jpg

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist