Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tragédie na karnevalu v Tenerife – Santa Cruz

8. 2. 2013

 

karneval-las-palmas.jpg

Nebývá časté, abychom informovali o událostech na jiných kanárských ostrovech. Na ostrově Tenerife, ve městě Santa Cruz, však včera došlo k tragédii, která svým rozměrem přesahuje hranice jednoho ostrova

Včera došlo na gala večeru při volbě královny karnevalu k požáru. Během představení se vzňal kostým kandidátky č. 7, Saida Maria Prieto a samotná protagonistka utrpěla vážné popáleniny.

Podle očitých svědků jen pár vteřin po prvním záblesku byly plameny vysoké přes deset metrů a to z důvodu, že chytly syntetické tkaniny. 

Pro všechny přítomné je nepochopitelné, že při produkci byla použitá pyrotechnika, která s největší pravděpodobností pořár zavinila.

Saida byla ihned po incidentu ošetřena a s popáleninami 1. a 2. stupně na více než 50% těla okamžitě transportována na specilizovanou kliniku pro popáleniny v Seville.

Vzhledem k tragické nehodě starosta Bermudez zrušil všechny s karnevalem spojené akce minimálně pro dnešní den.

Vyšetřování stále probíhá a má objasnit, přoč k tak děsivému incidentu došlo.

Faktem je, že Willy Jorge, který navrhl kostým, začlenil do oděvu pyrotechniku, která byla příčinou požáru. Návrhář požádal o povolení pro použití pyrotechniky, jeho žádost nebyla přijata, ale ani výslovně odmítnuta organizátory. Návrhář požádal k nesrozumitelnému stanovisku o bližší vysvětlení, kterého se mu však nedostalo. Proto pyrotechniku do kostýmu dal.

O dalším vývoji tragédie, která se mže dotknout karnevalu i na Gran Canria budeme dále informovat. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist