Jdi na obsah Jdi na menu
 


Trajekt Volcán de Tamasite havaroval v přístavu v Las Palmas, jsou zranění

22. 4. 2017

 volcan-tamasite-estrella-11_g.jpg

Neovladatelný trajekt se 140 cestujícími a 33 členy posádky na palubě narazil včera večer do hráze na molu Nelson Mandela v přístavu La Luz v Las Palmas - FOTO. Došlo k poškození trubek přepravujících ropné látky.

Trajekt 'Volcán of Tamasite‘ rejdařství Armas vyplouval včera večer po osmé hodině z přístavu La Luz směr ostrov Tenerife. Podle svědků i vyjádření posádky došlo krátce po vyplutí z přístavu k výpadku dodávek energie na lodi a k zastavení motorů.

Neovladatelný trajekt následně narazil do bariéry mola La Esfinge, nazývaného také molo Nelsona Mandely. Při nárazu bylo třináct cestujících zraněno, z toho jedna těhotná žena.

Po nárazu trajektu došlo ve stěně mola k poškození trubek, sloužících k přepravě ropných látek a do moře uniklo cca 100 až 200 tisíc litrů nafty. na hladině se vytvořila ropná skvrna o délce cca 3 kilometry. Vláda byla nucena vyhlásit nouzovou situaci kvůli zněčištění moře ropnými látkami.

Podle sdělení Generálního ředitelství bezpečnosti a mimořádných událostí na Kanárských ostrovech byla většina ropných látek již  v sobotu ráno v 1:30 hodin z oceánu odstraněna.

Několik minut po nárazu se podařilo posádce trajektu obnovit chod motorů a trajekt vlastními silami doplul za doprovodu remorkérů zpět do přístavu. Všichni cestující vystoupili z lodě a zranění byli ošetřeni. Naštěstí nebylo žádné zranění vážné, spíše převládaly emoce. VIDEO

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist