Jdi na obsah Jdi na menu
 


TransGranCanaria slaví 20. výročí, na startu nechybí Češi

14. 2. 2022

the-north-face-transgrancanaria-marathon_500.jpg

Transgrancanaria 2022 oslaví letos své 20. výročí s více než 60 elitními mezinárodními běžci. Závod, který se pořádá v na ostrově Gran Canaria ve dnech  4. až 6. března, má řadu novinek včetně změny cíle nebo tras. 

Závod, který je opět součástí Mistrovství světa Spartan Trail World Championship, bude obsahovat speciální závod KV El Gigante, změnu umístění cílové rovinky v Parque del Sur (MAPA) a trasy s novými úpravami, jak uvádí organizátoři v prohlášení.

Královský běh CLASSIC 126 KM má trasu, která křižuje nejreprezentativnější stezky ostrova Gran Canaria a přechází mimo jiné přes Roque Nublo a končí v Parque del Sur v Maspalomas. 

Ani letošní TransGranCnaria se neobejde bez české účasti. Na start CLASSIC 126 KM se postaví Martin Bláha, Břetislav Lipčej, Martin Šlampa, Josef Suda, Miroslav Budina, Tomáš Klimša, Ondřej Pavelka, Zdeněk Hruška, Tomáš Krátký, Robert Žak a Denisa Lasotová.

Závod nazvaný ADVANCED 62 KM poběží z Čechů Martin Skřížala a Martin Jor.  

Na start závodu CLASSIC se postaví hvězdy, jako čtyřnásobný vítěz Pau Capell, který se po loňské absenci vrací, aby se pokusil získat své páté vítězství.  

V Classic bude také startovat Pablo Villa,který se v roce 2020 podělil o impozantní vítězství s Capellem, který utrpěl zranění během závodu a nemohl dokončit. 

Ze Spojených států dorazí Hayden Hawks a Jared Hazen, kteří se vrací po skvělém výsledku v roce 2019, respektive 2020 a doplní je Sage Canaday a Jimmy Elam, kteří budou mít na ostrově premiéru. 

Dalším slavným "nováčkem" v Classic bude  Japonec Ruy Ueda, jeden z nejlepších běžců na asijském kontinentu. Japonec bude spolu s aktuálním vicemistrem Perem Aurellem velkým kandidátem na stupně vítězů, bojovat o nejvyšší příčku budou dále Rumuni Ionel Cristian Manole a Robert Hajnal; šampion z roku 2016 Didrik Hermansen; Švýcar Jonas Russi; Argentinec Gabriel Rueda; Ital Francesco Cucco; Francouz Baptiste Chassagne; Portugalec Luis Fernandes; nebo Španělé Jordi Gamito, Mario Olmedo, Isaac Riera, Rodrigo Monasor, José Ángel Fernández nebo Isaac Salvat.

Kanárské barvy budou hájit Alejandro Mayor, Estanislao Rivero, Ricardo Luis Trujillo, Esteban García, Octavio León, Carmelo González nebo Alex Fraguela.

V kategorii žen běhu CLASSIC 126 KM se na ostrov vrací Američanka Kaytlyn Gerbin, šampionka z roku 2020 a držitelka druhého místa v roce 2019. Po jejím boku se na start postaví Nizozemka Ragna Debats, považovaná za jednu z nejlepších běžkyň na mezinárodní scéně, mistryně světa z roku 2018. Svou účast potvrdila i katalánská běžkyně Claudia Trempsová, vicemistryně roku 2021, která se v Classic představí již potřetí za sebou.

CLASSICu se zúčastní také Američanka Abby Hall, aktuální vicemistryně CCC, a Švýcarka Kathrin Gotz (šampionka v Lavaredo Ultra-Trail, Eiger Ultra-Trail a pódium v ​​TDS), která poběží se Slovinkou Martinou Potrc; Francouzky Lucie Jamsin a Claire Bannwarth; Maďarky Eszter Csillag a Ildiko Wermescher; Novozélanďanka Sophie Grantová; Němka Shari Wilken; Američanka Amy Sproston. Kanárské sportovkyně budou reprezentovat Yasmina Castro a Sandra Moreno.

 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist