Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tři králové přiletí do Maspalomas helikoptérou

1. 1. 2015

tri-kralove-2015.jpg

Tři mudrci z Východu, tradičně označovaní jako Tři králové, jsou postavy z Matoušova evangelia. Králové navštívili Ježíše krátce po jeho narození v Betlémě a přinesly mu dary, zlato, kadidlo a myrhu.

Jejich jména byla Kašpar, Melichar a Baltazar.

V západní liturgické tradici je svátek Tří králů ztotožněn se slavností Zjevení Páně a církev jej na Západě i na Východě slaví vždy 6. ledna. Tento svátek je svou podstatou totožný se slavností Narození Páně, je dvanáctým dnem Vánoc a fakticky jím Vánoce vrcholí a končí. Svátek Tří králů upomíná na okamžik, kdy se Kristus zjevuje nejen izraelskému národu, ale všem; dává se rozpoznat jako král všech, které zastupují mudrcové z daleka.

Tříkrálový svátek je na kanárských ostrovech skutečným vyvrcholením vánoc, na který se těší všechny děti, ale i dospělí. Nejinak tomu bude i letos, kdy příchod Tří králů v Maspalomas uvítá na stadionu ve čtvrti San Fernando až 2 tisíce natěšených dětí. Radnice pro všechny děti připravila překvapení ve formě předepsaného dopisu LINK Třem králů, kam děti mohou psát svá přání. Dopis pak během průvodu Třem králům mohou předat. 

Aby byli Melchor, Gaspar a Baltasar, jak se Tři králové ve španělštině jmenují, na oslavy v Maspalomas pěkně odpočinutí, usnadní jim (tak jako každý rok) jejich cestu z Orientu helikoptéra, která s nimi přistane na městském stadionu v San Fernando. 

Zde si Tři králové přesednou na své velbloudy a za doprovodu 150 komparsistů přijmou od starosty San Bartolomé de Tirajana pozdravení a symbolický klíč od města.

Následovat bude od šesti hodin odpoledne průvod městem, který povede ulicemi Santa Brigida, Mogan, Avda. De Tunte, Avda. Telde, Avda. Gáldar, Francisco Hernández González, Avenida de Tejeda až k parku Parque San Fernando MAPA.

Na celé akci se dále budou podílet a o zábavu se starat stovky umělců, tanečních a hudebních skupin. 

Celý program začíná již v deset hodin dopoledne v parku Parque Lúdico Infantil MAPA

Pro bezpečné zajištění celé akce bude muset policie uzavřít několik ulic, SEZNAM

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist