Jdi na obsah Jdi na menu
 


Triana, Vegueta a San Telmo dnes v Las Palmas lákají tisíce lidí

3. 5. 2015

triana-zabava.jpg

Dnes, v neděli 3.5.2015, se Vegueta, park Parque de San Telmo a ulice Triana doslova a do písmene otevřou pro zájemce o kulturu, zábavu, nakupování a dětské radovánky. Na své si přijdou i příznivci řemeslných výrobků.

V těchto lokalitách dnes probíhá 27.ročník Feria del Libro (knižní trh) a 24.ročník LPA Sunday Shopping Party (nakupovací párty v Las Palmas). O zábavu se přítomným postará řada umělců včetně Banda Municipal de Música (VIDEO) a nezapomene se ani na přítomné děti. 

27.ročník Feria del Libro představí více než 50 tuzemských spisovatelů s mimořádným důrazem na spisovatele kanárské. Od 11 do 18 hodiny se potom z popudu radnice města Las Palmas otevřou pro zákazníky v rámci 24.ročníku LPA Sunday Shopping Party všechny obchody a restaurace na hlavní obchodní ulici Triana. 

Banda Municipal de Música města Las Palmas se představí publiku ve 12.30 hodin v parku Parque de San Telmo a orchestr Banda Los Piratas del Caribe na Plaza del Pilar Nuevo v 11 hodin. Pro děti budou připraveny "postavičky" Walta Disney po celé ulici Triana až k parku Parque San Telmo.

Řemeslný trh se otevře dnes na náměstí Plaza del Pilar Nuevo, kde své výrobky zákazníkům představí řemeslníci v celkem 40 stáncích. Nabízet se budou ubrusy, ložní prádlo, ruční práce, kožené zboží, potraviny a tradiční pečivo, ale také květiny, košíky a další. O zábavu se postará od 12,30 hod. folklórní skupina Agrupación Brisa Canaria (VIDEO).

Návštěvníci si ale také budou moci vychutnat umělecká a historická díla ve zdarma přístupné galerii Centro Atlántico de Arte Moderno (od 10.00 do 14.00 hod), muzeu Kryštofa Kolumba - Casa Colón (od 10.00 do 15.00 hod),muzeu Museo Canario (od 10.00 do 14.00 hod). Otevřeno bude i divadlo Pérez Galdós (10.00 až 13.00 hod)  a další muzea a výstavní síně (informovali jsme ZDE). 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist