Jdi na obsah Jdi na menu
 


TUI reaguje na vyjádření skupiny Lopésan

2. 2. 2013

 p1175169_resize.jpg

Kauza hotelu AOSIS se dostává do další etapy. Po prohlášení skupiny Lopésan, která tvrdě kritizuje výstavbu nového hotelu a odpovědi většinového majitele skupiny RIU, se nyní k celé záležitosti vyjádřil i menšinový vlastník hotelu, německý cestovní gigant TUI. 

Německý touroperátor v tiskovém prohlášení uvedl, že situace, kdy soukromý podnik zpochybňuje autoritu městských úřadů, je neudržitelná. Tímto vyjádřením se TUI "dotknul" kroků skupiny Lopésan, která v médiích zpochybňovala demolici a novou výstavbu hotelu s tím, že v blízkosti majáku vznikne betonová zeď dlouhá přes 370 metrů a vysoká 25 metrů. 

Současně TUI zdůraznila, že pro své další podnikání na Gran Canaria i na všech ostrovech potřebuje právní jistotu. Má to pro ni velký význam s ohledem na další investice a tvorbu dalších pracovních míst.  V komuniké se uvádí, že "pouze těsná spolupráce mezi soukromým sektorem a úřady garantuje dosažení dlouhodobých cílů". 

TUI je znepokojeno, že souhlas k výstavbě hotelu, jak se dá pochopit z posledního vývoje, není zdá se pouze v rukou zodpovědných úřadů, ale že se do procesu zapojuje i jiný soukromý subjekt. 

TUI je názoru, že právo rozhodnout mají pouze úřady, kterým byly předány zákonem stanovené podklady a je nemístné, aby do tohoto procesu zasahoval přímý konkurent. 

Touroperátor dále upřesnil, že bude celou situaci velmi bedlivě sledovat s ohledem na plány na rekonstrukci všech svých ubytovacích zařízení na ostrově. 

Současně ale TUI uvedla, že má stále velký zájem na investicích do turistického sektoru na ostrově a že ne bezdůvodně je po desetiletí jednoznačným lídrem na trhu na kanárských ostrovech. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist