Jdi na obsah Jdi na menu
 


Turistů na kanárech v dubnu opět přibylo, i bez velikonoc

24. 5. 2016

ifa-faro.jpg

Podle aktuálních údajů Statistického institutu se v dubnu zvýšil počet turistů, kteřé strávili dovolenou na kanárských ostrovech. A to nehledě na fakt, že velikonoce tentokrát připadly na březen. 

Počet turistů, kteřé přijelli na "kanáry", se v dubnu meziročně zvýšil o 10,28%, počet přenocování pak dokonce o 11,12%. V reálných číslech to znamenalo, že "kanáry" v dubnu navštívilo celkem 764.608 zahraničních hostů, kteří strávili na ostrovech rekordních 5,36 milionů "přenocování".

Počet kontinentálních Španělů se sice snížil, ale vše vynahradili zahraniční hosté. Vidět to je především na průměrné obsazenosti hotelů. Jednoznačně "minitabulku" vede jih ostrova Tenerife (79,53%), následuje Lanzarote (78,81%), jih Gran Canaria trochu zaostává s 75,88% vytíženosti hotelových lůžek.

Co je však pro turisty negativní, je růst cen ubytování. V dubnu stouply ceny hotelů o významných 3,7%, zřejmě jako reakce na neotřesitelnou pozici kanárských ostrovů jako v současnosti jediné bezpečné destinace v okolí Evropy. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist