Jdi na obsah Jdi na menu
 


UD Las Palmas dnes a příští sobotu na českých a slovenských TV obrazovkách

14. 2. 2016

ud-las-palmas.jpg

Fotbalisté UD Las Palmas čekali více než deset let na návrat mezi španělskou fotbalovou elitu a tím také na chvíle, kdy se jejich hra, prostřednictvím televizních kamer, dostane "do světa". A kdy si také "svět" připomene malý, skoro zapomenutý ostrov někde v Atlantickém oceánu. 

Návrat fotbalistů Union Deportiva Las Palmas do Primera Divison byl dlouho toužebně očekávaný. Mnoho nechybělo a postup se uskutečnil již předminulou sezónu, ale netrpělivost diváků, kteří předčasně vběhli na hřiště a zahájili postupové oslavy v posledním zápase play off sezóny 2014-2015, vše zhatila. Fandové si tak na postup svých "amarillos" museli počkat ještě rok. 

Byl to rok dlouhého čekání na dny, kdy na stadion Estadio de Gran Canaria zavítají slavné hnězdy jako jsou Messi nebo Ronaldo a kdy zápasy Union Deportiva ze stadionů jejich slavnějších soupeřů budou vysílat živě televizní kamery. Jako dnes od 15 hodin kanárského času, kdy "amarillos" vyběhnou na stadion Estadio Ramón Sánchez Pizjuán a postaví se slavné FC Sevilla (vysílá DigiSport 3) 

Manager Setién vzal včera sebou do Sevilly osmnáctku fotbalistů, mezi kterými nechybí navrátilci Hernán a El Zhar. Jejich úkol je nejen v dnešním utkání velmi nelehký : po velmi špatném výkonu v posledním zápase na hřišti Vallecano (0-2) vykřesat dnes bodovým ziskem naději na záchranu v první lize a pokusit se získat vůbec první bod(y) ze hřiště soupeře. Los je totiž k "amarillos" v únoru a březnu nemilosrdný. Postupně se utkají s FC Sevilla (dnes), FC Barcelona (příští sobota 20.2.), FC Eibar (26.2.), Getafe (1.3.), Villareal (6.3.)  a především Real Madrid (13.3.). A všichni fanoušci Union Deportiva vědí, že pokud se nepodaří v těchto zápasech získat alespoň šest z osmnácti možných bodů, budou naděje na udržení mezi španělskou fotbalovou elitou již jen spíše z říše snů. 

UD Las Palmas, i přes prohru minulý víkend, nemají až tak špatnou formu, jen se jim nedaří sbírat body na soupeřových hřištích. V pomyslané tabulce posledních deseti kol jsou dokonce na potěšitelném 12.místě, za posledních 15 utkání jen o místo hůře. To však nic nemění na faktu, že špatný start do sezóny je odsoudil k aktuálně nelichotivému 18.místu v tabulce Primera Divisón a tedy do sestupového pásma. 

Tak pojďme tedy "amarillos" fandit a věřme, že pokřik "pio pio" bude dnes i příští zápasy slyšet do celého světa. 

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist