Jdi na obsah Jdi na menu
 


Úspěšný měsíc v boji s drogovými obchodníky

2. 8. 2013

 

hasis.jpg

Guardía Civil hlásí mimořádně úspěšné období, kdy zabránila vstupu  na Gran Canaria a Fuerteventura více než dvou tun hašiše. 

Jen za 14 dní na přelomu června a července agenti policie zadrželi devatenáct lidí ve čtyřech operacích prováděných na pobřeží Telde, Mogan, San Bartolomé a Fuerteventura. Při těchto akcích zadržela policie 2.190 kilogramů hašiše. 

První akce se konala 26.června, na pobřeží Burrero v okrese Ingenio. Zatčeno bylo šest lidí a zadržena zásilka 1200 kg hašiše. Vyšetřování následně vedlo k zatčení dalších pěti osob. Z jedenácti zadržených bylo šest z rozhodnutí soudu umístěno do vyšetřovací vazby.

Druhý zásah proběhl 4.července na pobřeží Veneguera v okrese Mogan, kde Guardía Civil zajistila 810 kg hašiše. Operace vedla k zatčení pouze dvou osob na palubě lodi a třetí osoby odpovědné za převzetí drogy na pobřeží. Všichni byli umístěni do vazby.

Další loď se zásilkou drog byla zjištěna a zachycena hlídkou námořní služby Guardía Civil 4.července u pobřeží Fuerteventura. Zde většina drog skončila v moři, zajištěno bylo jen 30 kilo. 

Poslední akce proběhla 11. července na pobřeží v Costa del Castillo del Romeral, okres San Bartolomé. Zajištěno bylo 150 kilogramů hašiše.


 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist