Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Agüimes bylo včera 37 stupňů, nejvíce ve Španělsku

1. 7. 2014

 vysoke-teploty-2.jpg

Velmi překvapivá byla včera první letošní vlna veder, která zasáhla Gran Canaria. Calima zaskočila i samotné meteorology, kteří vyhlásili na základě včerejších výsledků pro dnešní den "žluté nebezpečí".

V Agüimes bylo včera po poledni naměřeno 37 stupňů, nejvíce v celém Španělsku. Na severu Gran Canaria bylo výrazně chladněji.

Meteorologická agentura (Aemet) rozhodla včera odpoledne o vyhlášení žlutého nebezpečí pro vysoké teploty v jižní polovině ostrova Gran Canaria. Očekává se, že teploměr dnes dosáhne a překročí 34 stupňů. Nebezpečí je vyhlášené na dobu od 9.00 do 18.00 hodin.

Již včera bylo na mnoha místech Gran Canaria doslova a do písmene peklo. Díky tlakové výši, pálivému slunci a oparu se jih ostrova stal doslova tlakovým hrncem a Aemet naměřil například v Agüimes nejvyšší teplotu v celé zemi.

Vysoké teploty naměřili i v dalších místech, 36,1° v Hotelu Las Tirajanas (Tunte), 35,5° v Pedro Alfonso a také v San Bartolomé de Tirajana a 35° v La Aldea.

Na dnes se předpovídá mírný pokles teplot, jasná obloha a severovýchodní vítr, který by právě měl přinést ochlazení. Na severu Gran Canaria budou teploty tak jako včera výrazně nižší.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist