Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Las Palmas šlo v neděli nakupovat přes 100 tisíc lidí

7. 10. 2014

el-muelle.jpg 

Spokojenost ale také opatrnost ve výhledech, takové jsou závěry většiny velkých obchodních domů, které poprvé otevřely v neděli.

Na jedné straně odpor malých obchodníků, kteří se obávají ztráty tržeb, na straně druhé spokojenost lidí, velkých obchodních domů a hlavně turistů z výletních parníků, pro které speciálně byl zákon o nedělním prodeji určen.

Byl to pozitivní den, především z obchodního hlediska. Velká centra a obchodní domy (El Muelle, Mesa y López a Las Arenas) v neděli navštívilo přes 100 tisíc lidí. Jistě, je ještě předčasné hovořit o úspěchu, navíc nedělní otevření je vždy jen na půl roku v zimě po dobu turistické sezóny parníků, ale ohlas byl nevídaný. Samozřejmě teprve další neděle ukáží, zda to byl výsledek reklamy a nebo začátek nových zvyků spotřebitelů.

Největší radost z nedělního prodeje ná mákupní centrum El Muelle, které zažívá doslovnou obrodu. Centrum bylo postaveno právě pro návštěvníky města, kteří připlouvali o víkendech na palubách parníků na molo Santa Catalina, z důvodu zákazu nedělního prodeje však nacházeli centrum zavřené. Jen pro zajímavost dodáváme, že nedělnímu prodeji bránila kanárská vláda pod vedením Paulino Rivero, rodáka z Tenerife, který nedělní prodej v přístavech ostrova Tenerife povolil již před 2 lety.

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist