Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Maspalomas se konají dva karnevaly, ten první je tradiční kanárský

26. 2. 2014

karneval-tradicni-san-fernando.jpg

San Fernando de Maspalomas oslaví příští týden, 4.března, další ročník svého tradičního karnevalu. Je to setkání všech canarios, kteří ctí tradice, lidovou hudbu, folklór a kanárskou gastronomii a je jim tak "trochu" cizí ten karneval mediálně věhlasnější. Tento "jiný" kanárský karneval proběhne jen pár dní před zahájením Mezinárodního karnevalu Maspalomas, který má více "mezinárodní" charakter (nejen podle názvu) a je věnován především turistům. 

Mezinárodní karneval začíná 7.3. a trvá do 16.3. a jeho hlavní část se odehrává v shopping centru Yumbo (program). 

Nejznámnější částí tradičního karnevalu canarios je setkání masek, nad kterým převzal záštitu radní pro kulturu radnice San Bartolomé de Tirajana. Setkání masek začíná příští úterý v devět večer a organizátoři čekají, že pro návštěvníky bude k dispozici tisíc tortil z rýže a mléka, anízové buchty, vařená vejce, sušené ovoce, ořechy, čokoláda, medový rum a další tradiční produkty. 

O zábavu se postará městká hudební škola, kapela Las Dunas a Los Maspalomas, chybět nebude ani lidová hudba a tradiční tance v podání canarios. 

Hlavní program se bude odehrávat v kulturním středisku v Maspalomas. 

Tradiční karneval se bude odehrávat i v dalších obcích a městech okresu San Bartolomé, to vše od dnešního dne až do 13.března. A tak tradiční karneval potěší dnes návštěvníky Fataga, zítra pak El Pajar, v sobotu a v neděli v Tunte, v Aldea Blanca a Castillo del Romeral 7.března, o čtyři dny později v Cercados de Espino, 12.3. v Juan Grande a poslední obcí bude 13.3. Lomo Galeón. 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist