Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Mogánu na Gran Canaria se koná evropský závod v paddleboardingu

10. 12. 2015

sup.jpg

Pobřeží Mogán je od dnešního dne až do neděle dějištěm závodu Gran Canaria Pro-am SUP Costa Mogán 2015. Paddleboarding je vodní sport, při kterém jezdec na prkně podobném surfovému longboardu používá k pohybu vpřed dlouhého pádla. Rovněž je někdy zkráceně nazýván SUP (Stand Up Paddle = pádlování ve stoje). .

Gran Canaria Pro-am SUP Costa Mogán 2015 je poslední závod kanárského mistrovství a jeho vítěz se stane také evropským šampiónem.

Stand Up Paddle je na kanárských ostrovech velmi populární sport a tak pořadatelé počítají s velkým počtem účastníků, včetně zahraničních. Gran Canaria Pro-am  SUP Costa Mogán 2015 bude sestávat ze závodů na různých tratích, krátkých i dlouhých a to mezi Playa de Mogán a Playa de Amadores. 

Dnes, tedy ve čtvrtek, je zápis, hlavní klání začíná v pátek. Od 12 do 15 hodin se uskuteční úvodní závod ‘Down wind race’ na trati o délce 10 kilometrů.

V sobotu se od 10 hodin na Playa de Amadores uskuteční představení tohoto sportu pro dětské zájemce. Odpoledne se konají dva technické závody na tratích 3 a 5 kilometrů. 

Skutečný vrchol celého podniku pak přijde v poslední den, tedy v neděli. Gran Canaria Pro-am SUP Costa Mogán 2015 vyvrcholí závodem na dlouhé trati. V 10:30 hod. vyrazí závodníci na trať dlouhou 15-20 kilometrů, to podle meteorologických podmínek. Konec závodu se předpokládá kolem 17 hodiny. 

sup-mogan-2015.jpg

 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist