Jdi na obsah Jdi na menu
 


V přístavu Mogán vyrostla bájná Atlantida

23. 5. 2017

atlantida.jpg 

Společnost Atlántida Submarine, provozující výlety ponorkou pod hladinu Atlantiku z přístavu Puerto de Mogán, dokončila práce na rozmístění 309 kulis na ploše 3 tisíc metrů čtverečních podmořského dna. Předměty se nacházejí v hloubce mezi 8 a 18 metry a nepředstavují žádné nebezpečí pro plavbu.

Makety bojovníků, antických sloupů a oblouků nebo i koster velryb se nacházejí na mořském dně jen sto metrů od vjezdu do tohoto přístavu a mají evokovat trosky ztracené Atlantidy.

Všechny kulisy jsou nainstalované v "ulici" dlouhé asi 150 metrů a široké 20 metrů, kterou bude proplouvat ponorka s výletníky.

Atlantida bude přístupná i nejen výletníkům v ponorkách ale potápěčům, kteří často využívají přístav Mogán pro poznávání podmořského života. Více o potápčských kurzech nejen v přístavu Mogán najdete na našem diskuzním fóru ZDE

Tento podmořský zábavní park ještě podléhá schválení příslušných úřad, které vše budou kontrolovat na začátku června. Po porovnání, zda instalace odpovídá projektu a povolení z z února 2015, udělí licenci na dobu 50 let. Provozovatel ponorkových výletů zaplatí ročně poplatek ve výši 8 tisíc euro.  

Na výlet ponorkou pod hladinu Atlantiku a za poznáním tajemné Atlantidy se můžete vypravit i s námi, INFO

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist