Jdi na obsah Jdi na menu
 


V přístavu v Las Palmas vyroste nový trajektový terminál a molo

19. 12. 2014

armas-novy-pristav-lpa.jpg

Rada správy přístavu La Luz v Las Palmas ve čtvrtek udělila po více než roce správních řízení veřejnou podporu pro společnost Naviera Armas. Tato společnost vystaví za hrází Nelson Mandela první terminál pro cestující v celém přístavu.

Prezident přístavu Luis Ibarra včera s hrdostí oznámil tuto zprávu novinářům s tím, že byly položeny základní kameny nutné k realizaci ambiciózního projektu, který bude realizován ve třech fázích. V prvních dvou fázích budou vybudovány doky pro kotvení lodí (trajektů) společnosti Naviera Armas a ve třetí, finální fázi, bude vybudován osobní ale i obchodní terminál. To vše na ploše více než 31 tisíc metrů čtverečních.

Veškeré práce budou vyžadovat soukromé investice ve výši 13,500.000 eur a výstavba prvního doku bude realizována již v roce 2016.

Ibarra také připomněl, že přemístění přepravní společnosti Naviera Armas uvolní asi 70.000 m2 v částech přístavu Sanapú, Cambullonero a León y Castillo, kde v současné době společnost Armas působí. Tato společnost zajišťuje kvalitní trajektové spojení nejen s kontinentálním Španělskem, ale i s dalšími kanárskými ostrovy (trajekty můžete objednávat ZDE). 

Vytisknout

 
 

 

 
TOPlist