Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Puerto Rico vyroste nový městský park

10. 2. 2018

puerto-rico-park.jpg 

Radnice města Mogán ve čtvrtek oznámila, že v Puerto Rico vyroste na nevyužitých městských pozemcích nový rekreační park. Investice ve výši 1,2 milionů eur bude zahájena koncem března a vše by mělo být dokončené za osm měsíců. 

Pozemek je umístěn v části údolí mezi kruhovým objezdem a parkovištěm u obchodní a průmyslové zóny, pod tělesem dálnice GC-1 (mapa). 

Projekt je financován výhradně z rozpočtu radnice a město na něj využije pozemek o výměře 10.100 metrů čtverečních, který se nachází mezi rezidenční oblastí Motor Grande a turistickou oblastí Puerto Rico. 

Budoucí park bude rozdělen na tři části. Jednou z nich bude i dětský koutek, další část parku bude přeměněna na víceúčelový sportovní areál s hřištěm, občané zde najdou i zastíněné prostory a lavičky. Projekt pamatuje i na majitele psů.

Součástí parku bude také kavárna a kolem celého pozemku bude víceúčelová dráha pro pěší, běh a cykloturistiku. Při této cestě budou instalovány různé sportovní stroje pro posilování či protažení těla. 

Park vhodným způsobem navazuje na snahu radnice zatraktivnit tuto opomíjenou část města. Nedávno ve čtvrti Motor Grande otevřel svou prodejnu diskontní řetězec Mercadona. 

puerto-rico-park-2.jpg

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist