Jdi na obsah Jdi na menu
 


V rezervaci Güigüí bude vysazeno 43 tisíc stromů

12. 8. 2013

guigui-rezervace.jpg

Přírodní rezervace Güigüí, poslední oáza skutečné panenské Gran Canaria, se připravuje na malou "revoluci". Z velké oblasti budou eliminováni býložravci a bude vysazeno 43.000 endemických stromů. To vše za 4 roky.

Jalovce, lentišky, borovice, vřes, olivovníky, cedry, jejich dostatečné zavlažování, ale především vysazení a ochrana před zvířaty. To vše je v projektu, který bude probíhat od 1. září letošního roku až do konce roku 2017 v západní masivu Gran Canaria. Celková cena projektu je 852.808 eur, Evropské unie přispěla 50%, ostrovní vláda 43% a veřejná společnost Gesplan 7%.

První etapa je zaměřena na kontrolu populace býložravců. "Kozy budou odstraněny z vnitřku rezervace a budou zavedena opatření, aby se minimalizoval vliv nových býložravých druhů," říká důvodová zpráva k projektu. 

Další etapy pak zajistí přežití kanárského jalovce díky rozmístění lapačů, získávajících vodu z mlhy pro jejich zavlažování. Potom přijde obnovení populace ohrožených druhů rostlin, ale také zapojení obyvatelstva do projektu.

Pro výsadbu rostlin bude použita semenná banka botanické zahrady Jardin Botanico Canario Viera y Clavijo.V závěrečných etapách budou vysázeny v rámci endemického lesního biotopu vřesovišťě a borové lesy

Guigui je součástí biosférické rezervace Gran Canaria a "korunní klenot" v oblasti ochrany životního prostředí ostrova

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist