Jdi na obsah Jdi na menu
 


V San Bartolome zasedala včera městská rada

28. 3. 2013

189_resize.jpg

Městská rada San Bartolomě de Tirajaňa, kam patří mimo jiné i Maspalomas, měla včera pravidelnou schůzi. Byly přijaty všechny avizované vyhlášky, například o omezení hluku, jak jsme informovali VČERA.

Další vyhláška se týká domácích zvířat. V následujících 4 letech proběhne jejich sčítání a identifikace s konkrétními majiteli, každé zvíře dostane čip a budou registrovány bojové rasy. Rada jmenovala novou radní pro tuto problematiku - Dolores Fabelo. Dá se očekávat, že spolu s evidencí zvířat budou následovat vyhlášky o zdanění jejich držení a zejméma nekontrolovatelného chovu. Dalším nezbytným krokem bude i povinná veterinární péče. 

Městský rozpočet se příliš nezměnil, bylo rozhodnuto pokračovat v druhé etapě nákupní zóny San Fernando.

Radní rozhodli o zapojení města (okresu) San Bartolome  do komunity "Střed Gran Canaria". Zde jsou již účastny okresy Santa Brigida, San Mateo, Velsequillo a Tejeda.

Současně byly zveřejněny údaje za rok 2012 o populaci města a okresu. Počet obyvatel stoupl o 699 (336 mužů a 363 žen), celkem v okrese žije trvale 58.818 lidí (30.886 mužů a 27.932). Popoluace roste, za rok 2012 se narodilo 351 dětí, 255 lidí zemřelo. 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist