Jdi na obsah Jdi na menu
 


V Tarajalillo vyroste další hotel a golfové hřiště

27. 7. 2018

tarajalillo1.jpg

Po skoro 20 letech váhání se radnice v San Bartolomé de Tirajana "rozhoupala" a dala zelenou investičnímu plánu rodiny del Castillo v oblasti Tarajalillo. O tomto projektu, který se tak stane vlastně vstupní branou do celého turistického jihu, jsme již dříve psali ZDE

Mezi dálnicí GC-1 a silnicí GC-500, v oblasti od zátoky Tarajalillo až k pláži Playa del Aguila (mapa), vyroste na ploše přes 2,3 mil. m2 pětipatrový hotel, vily, prázdninové domy a také golfové hřiště. Rodina del Castillo si dohodla s vládou ostrova Gran Canaria (Cabildo) celkový počet lůžek ve výši 6.600, ale radnice byla neústupná a redukovala lůžkovou kapacitu na konečných 4.800. 

Pozemky o přesné výměře 2.389.650 m2 jsou ve vlastnictví Alejandro del Castillo y Bravo de Laguna, Conde de la Vega Grande, jeho bratra Pedro Fernando del Castillo y Bravo de Laguna a dědiců Ana del Castillo.

Jak uvedl spoluvlastník pozemků a člen rodiny Pedro del Castillo, mimo jiné i prezident kanárské letecké společnosti BINTER Canarias, stavební práce musí začít do dvou let od udělení povolení. Zahraniční investoři jsou podle jeho slov připraveni. 

Tato investice se zřejmě dotkne i "obyvatel" kempu, umístěného v malém údolí mezi sportovním letištěm a hotelem Monte Feliz. Čeká je vystěhování. 

 

Vytisknout

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář
 

 

 
TOPlist